U Ligi nacija Sead Kolašinac nije odigrao ni jednu utakmicu. Posljednja je bila prijateljska, protiv Senegala, prije godinu dana.

Odbrambeni igrač reprezentacije BiH sa nestrpljenjem je čekao početak kvalifikacija, a za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH govorio je o utiscima sa ovog okupljanja.

Foto: Fudbalski savez BiH

“Nedostajala mi je ova atmosfera, druženje sa igračima, uželio sam se i Biće (Ermin Bičakčić) sa kojim sam cimer, ali volim da vidim i sve ostale igrače. Moram reći da sam poželio i našu hranu, jer u Londonu nemam priliku da jedem bosanske specijalitete. Jedva čekam da istrčim na teren i ponovo zaigram za reprezentaciju. Falilo mi je sve ovo, momci, navijači, uzbuđenje koje zajedno dijelimo”.

Na pripreme si stigao sa bolom u ramenu. Da li ti to stvara problem prilikom treninga?

“Bol još nije nestala, ali mi je malo bolje. Treniram i trudim se da ne mislim na bol, a vjerujem da će sve biti OK kad počne utakmica. Radio sam dva treninga, tako da je bilo dobro, jedino teren, zbog kiše, nje bio baš najbolji”.

Foto: Fudbalski savez BiH

Otvaramo kvalifikacije sa dvije utakmice na domaćem terenu. Kako bi ocijenio naše protivnike, Armeniju i Grčku?

“Sa Grčkom imamo više iskustva. Bolja je to ekipa od Armenije, međutim, mislim da je prva utakmica uvijek važna na početku novog ciklusa i ne smijemo se opustiti. Imali smo ranije situacije kad smo gubili od znatno slabijih timova i mislim da se to neće dogoditi s Armenijom. Ipak, moramo biti ozbiljni i dati sve od sebe da pobijedimo. Grci su nam prije stvarali određene probleme, ali kvalitetniji smo i od njih pa pobjeda ne bi trebala doći u pitanje ako budemo sto posto posvećeni i skoncentrisani na igru. Osim toga, početi kvalifikacije pred našim navijačima je uvijek dodatni motiv”.

Kako je biti igrač Arsenala?

“Odlično! Fino mi je u klubu, odgovara mi stil igre i dobro sam se uklopio. Važno je da igram, navijači prepoznaju moju borbenost i trud na terenu tako da imam i njihovu podršku. London je uzbudljiv grad i lijepo je živjeti u njemu”.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)