Pri današnjem obraćanju medijima, golman reprezentacije BiH, Ibrahim Šehić, istakao je kako nam Armenci ne bi trebali praviti probleme, ukoliko u utakmicu uđemo ozbiljno.

“Svaki put razgovaramo o protivniku i pokušavamo sve te informacije koje imamo i dobijemo prilagoditi našoj igri. Mi sigurno znamo da će se oni ovdje pokušati odbraniti i probati kroz neke kontre da nas ugroze. Igrali smo davno jednom sa Armenijom, znamo taj stil igre, pobijedili smo ih ovdje vrlo lako. Međutim, sve reprezentacije su napredovale zadnjih godina, tako da nam sigurno mogu napraviti neke probleme. Bitno je da uđemo ozbiljno u utakmicu, da se spremimo i ako budemo fokusirani i motivisani, mislim da nas ne mogu pretjerano ugroziti”, rekao je Šehić, poručivši kako su cilj dvije pobjede.

“Igramo kod kuće i naravno da želimo početi kvalifikacije sa dvije pobjede. Ja se nadam da će biti tako kako zamišljamo i planiramo, ali u fudbalu se nikad ne zna. Kao što sam rekao maloprije, najvažnije je da uđemo spremni i motivisani, da u svakoj situaciji mi budemo ti koji će kontrolisati utakmicu, tako će vjerovatno i biti. Želimo dvije pobjede, tako se spremamo i tako ćemo izgledati na terenu”.

Osvrnuo se kratko i na Ligu nacija.

“Svi su vidjeli od prve utakmice sa Sjevernom Irskom kad smo imali problema, do svake naredne kako smo napredovali, koliko smo se dizali. Imamo sad taj naš stil igre i osjećamo jedan drugog na terenu. Ja mislim da je to taj ključ našeg uspjeha u Ligi nacija”.

Susret sa Armenijom igra se 23. marta na stadionu “Grbavica” u Sarajevu, dok je meč sa Grčkom na programu 26. marta na “Bilinom polju” u Zenici.

 (BIH.ba – Reprezentacija.ba)