Fudbalski savez Bosne i Hercegovine oglasio se povodom dešavanja na utakmici 17. kola  Prve lige Federacije BiH između Goražda i Veleža.

Iz krovne kuće bh. fudbala su istakli kako je Nogometni savez Federacije BiH isključivo nadležan i odgovoran za suđenje u Prvoj ligi.

“FS BiH izražava iskreno žaljenje zbog dešavanja na utakmici 17. kola Prve lige FBiH: FK Goražde – FK Velež, i ujedno ističe da je Nogometni savez Federacije BiH isključivo i jedino nadležan i odgovoran za organizaciju i vođenje svih segmenata takmičenja u Prvoj ligi, uključujući i segment suđenja. Komitet za sudije i suđenje FS BiH nije ni na koji način učestvovao u delegiranju sudija niti u analizi suđenja nakon završene utakmice, te tako ni FS BiH ne može biti odgovoran za posljedice izazvane odlukama odgovarajućih komisija NS Federacije”, navodi se u saopštenju FS BiH i nastavlja:

“Komisija za suce i suđenje NS Federacije BiH je jedina koja je odgovorna za rješavanje pitanja vezanih za suđenje na pomenutoj utakmici. FS BiH ističe da bi ovakvih problema bilo mnogo manje kada bi postojao bar minimum saradnje i uvažavanja između nadležnih komiteta/komisija FS BiH i NS Federacije”, saopšteno je iz FS BiH.

Podsjetimo, Velež se žalio sa tvrdnjom da je pokraden u Goraždu (poraženi 1:0) i tražio je ponavljanje utakmice, ali je njihova žalba odbijena.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)