Fudbalski savez Bosne i Hercegovine potvrdio je pisanja BIH.ba – Reprezentacija.ba portala o pozivanju Samira Memiševića u redove reprezentacije BiH za utakmice kvalifikacija za Euro 2020 protiv Armenije i Grčke.

Memiševićevo ime danas nije izdiktirano na press konferenciji na kojoj je Robert Prosienčki objavio spisak pozvanih igrača, ali je naknadno pozvan kao očigledno prvi sa dodatnog spiska, jer je sa spiska otpao ranijepozvani Stjepan Lončar iz Rijeke.

Lončar će zbog povrede propustiti prvo zvanično okupljanje na koje je pozvan (ranije je igrao za BiH na prijateljskim utakmicama u SAD-u), a zbog ovog će Prosinečki sigurno žaliti jer brzonogi vezni igrač iza sebe ima odličnu sezonu u Rijeci u kojoj je na sebe skrenuo pažnju mnogo većih klubova, ali i zbog koje je ove sezone bio često hvaljen od našeg selektora.

Lončar predstavlja pravog modernog izuzetno pokretljivog veznog igrača, koji svojom igrom može uveliko nametnuti ritam igre svojoj i protivničkoj ekipi, a koji uz to ima odličan šut i pregled igre.

Spisak igrača sa kojima raspolaže Prosinečki za utakmice protiv Armenije i Grčke:

Golmani:

Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor), Vedran Kjosevski (Željezničar)

Odbrana:

Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dynamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Ćivić (Sparta Prag), Darko Todorović (Salzburg), Samir Memišević (Groningen),

Vezni red:

Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Muhamed Bešić (Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suwon Bluewings), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Basaksehir), Deni Milošević (Konyaspor),

Napad:

Edin Džeko (Roma), Elvir Koljić (Craiova), Kenan Kodro (Athletic)

Zmajevi će 23. marta na stadionu Grbavica u prvom kolu kvalifikacija za Euro 2020 ugostiti Armeniju. Tri dana kasnije u Zenici BiH će dočekati selekciju Grčke.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 18. mart na Ilidži.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)