Večeras se u terminima od 18:55 i 21:00 sat igraju prvi susreti osmine finala Europa lige.

Na teren će i nekoliko bh. internacionalaca, a Seada Kolašinca (25) i njegov Arsenal očekuje gostovanje Rennesu.

Arsenal je u 1/16 finala izbacio BATE Borisov sa ukupnih 3:1 (1:0, 3:0), dok je Rennes bio bolji od Real Betisa rezultatom 6:4 (3:3, 1:3).

I jedni i drugi će biti desetkovani povredama u večerašnjem meču. Domaćima će faliti Baal, Danze, Guitane, Lea, Niang, Siebatcheu i Traore, dok kod gostiju neće biti Bellerina, Holdinga, Lacazettea i Welbecka.

Arsenal je ipak favorit i očekuje se da prođe u narednu rundu takmičenja.

Salzburg naših Darka Todorovića (21) i Smaila Prevljaka (23) gostovat će Napoliju, protiv kojeg mu se daju vrlo male šanse.

Napoli se za plasman u osminu finala lako obračunao sa Zurichom, savladavši ga u obje utakmice (1:3, 2:0), dok je Salzburg uspio nadoknaditi poraz od 2:1 iz prvog meča protiv Club Bruggea i pobjedom od 3:0 u revanšu izboriti plasman dalje.

Kod domaćih neće biti jedino Albiola, a na suprotnoj strani Pongračića. Upitni su pak nastupi Gulbrandsena, Junuzovića, Lainera i Van der Werffa, što bi mogao biti problem za trenera Rosea.

Todorović i Prevljak se po posljednjim informacijama neće naći u prvoj postavi Salzburga, dok je Kolašinac najavljen kao starter za Arsenal.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)