Humanitarna „Trka za Život“ u organizaciji OTVORENE MREŽE i Olimpijskog centra Jahorina uspješno je ralizovana u nedelju 24. februara na Jahorini.

Ovom humanitarnom akcijom prikupljeno je 17.000 KM za spas teško oboljele djece iz programa OTVORENE MREŽE.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, gospodin Dejan Ljevnaić, rekao je: „Ovo je zaista veliki dan za Jahorinu, presrećan sam što smo bili domaćini i mjesto gde ste svi došli da date doprinos našem malom borcu Merjem, jer ona samo uz našu pomoć može da prevaziđe stanje u kojem se nalazi i da nastavi sa normalnim životom i željno je očekujem da nam se pridruži na stazama sljedeće godine.”

Ljevnaić je pohvalio sve one koji su na bilo koji način dali doprinos projektu i iskazao ogromnu zahvalnost:

“Želio bih da se zahvalim svima koji su prisustvovali trci ili na drugi način pomogli da se sredstva prikupe, hvala Ministarki Kovač koja nam se pridružila, Ambasadorima Velike Britanije i Španije, svim sponzorima Plantaže, Prointer, Raptor, Just Watch, Denis Toys, Vispak, Banjalučka pivara, Coly, Batku i djevojkama iz OTVORENE MREŽE koji su poslednjih mesec dana danonoćno radili na pripremi i popoularizaciji humanitarne Trke za život. Naravno, posebnu zahvalnost dugujemo i akutuelnoj MIss BiH Anđeli Paleksić ako i Nikolini Kovač, Dalal Midhat, Amelu Ćuriću I Adisu Škalju koji su pjevajući na žurci nakon trke diali nesebičnu podršku akciji punoj ljubavi, razumjevanja I podrške za one kojima je u ovom trenutku najpotrebnija.“

Foto: OC Jahorina

“ Ovo je jedna priča u kojoj jedan od uspješnih pobjednika trke kaže da je ovo danas ovde, bratstvo i jedinstvo svih nas. Ambasador Britanije je danas skijao za nas, Zamjenik Ambasadora Španije je skijao a Ambasador Španije je dodijelio nagradu. Za našu djecu, danas su se naši klinci borili za klince. Ovo je jedna od najboljih priča OTVORENE MREŽE. Hvala Olimpijskom Centru Jahorina, hvala svima vama, “ istakao je dr. Almir Čehajić Batko, Predsjednik OTVORENE MREŽE.

Humana strana Jahorine iskazana je u potpunosti u nedelju, kada se jahorinskim padinama spustilo više od 70 takmičara sa jednim, zajedničkim, ciljem a to je podrška života i širenje pravih ljudskih vrijednosti ljubavi, dobrote i humanosti. Jahorinske staze su bile prepune i onih koji su svoju podršku dali kupovinom posebno dizajniranih majica i narukvica humanitarne „Trke za život“. Pored takmičenja, odlične atmosfere i dobrog provoda Jahorina je odisala humanošću i prijateljstvom ali i obećanjem da će ovakve akcije postati tradicija.

Iz Olimpijskog centra Jahorina su nastavili sa nikad boljom sezonom i najavili Jahorinski spektakl koji će 8. marta uveseliti sve goste planine koncertima Dragane Mirković, Nikoline Kovač i Dejana Petrovića sa Big Bendom, te napomenuli da će tog dana sve dame imati pravo gratis skijanja kao poklon OC Jahorina povodom praznika žena.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)