Bivši bh. reprezentativac Stojan Vranješ je krajem januara tekuće godine napustio redove Željezničara i potpisao za banjalučki Borac.

Vranješ će biti veliko pojačanje za Borac u nastavku sezone u Prvoj ligi RS, a za Glas srpske je govorio o vremenu provedenom na Grbavici, ali i o trenutnoj situaciji sa njegovim bratom Ognjenom, koji više neće igrati za reprezentaciju BiH zbog poznatih razloga.

“Nisam se osjećao srećno na “Grbavici”, ali nisam nikom dozvoljavao da se poigrava sa mnom. Htjeli su da mi smanje ugovor, ali sam bio odlučan da ostanem do ljeta, kada mi je isticao i kada bih i onako otišao. Na sreću, razišli smo se ranije i to na jako korektan način”, kazao je Vranješ za “Glas srpske” i prokomentarisao mlađeg brata Ognjena.

“O posljednjim dešavanjima stvarno malo znam, ali smatram da se u cijeloj priči malo pretjeralo. Iako više nismo tako često u kontaktu kao kada smo bili mlađi, uvijek ću biti uz svog mlađeg brata pa čak i onda kada pogriješi.”

Stojan je u svojoj igračkoj karijeri nastupao za Pandurii, Cluj, Vojvodinu, Lechiju, Legiju, Piast, Željezničar te Borac.

Za A selekciju BiH odigrao je tri meča.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)