“U-17” reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u prijateljskom meču u Trening centru FS BiH u Zenici Sloveniju sa 2:1.

Prvi pokušaj imao je bh. tim u 13. minuti. Andrija Drljo je centrirao sa desne strane, ali je nakon udarca glavom Madžida Šošića lopta završila u rukama golmana Slovenije Žan-Luka Lebana.

Pokušao je i Drljo u 30. minuti iskosa sa desne strane protivničkog šesnaesterca, a Leban je ponovo na visini zadatka.

Silvio Ilinković u 30. minuti snažno šutira sa preko 20 metara, ali je slovenski golman još jednom siguran.

BiH do prednosti dolazi u 37. minuti. Andrija Drljo odlično šutira sa lijeve strane kaznenog prostora Slovenije i pogađa suprotni ugao Lebanovog gola za 1:0.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Madžid Šošić se najbolje snalazi u protivničkom šesnaestercu i sa desetak metara loptu šalje u mrežu za 2:0.

U drugom periodu igre selekcija BiH je imala terensku inicijativu, ali bez pravih prilika. Gosti su uglavnom prijetili iz prekida, a jedan je urodio plodom u 87. minuti. Žiga Slaviček je centrirao iz slobodnog udarca sa desne strane, a najviši u skoku je bio Žan Vipotnik koji glavom loptu šalje iza leđa Farisa Krkalića.

Za BiH su danas od prve minute nastupili: Faris Krkalić, Amar Dedić, Belmin Bobarić, Amar Kvakić, Amar Drina, Silvio Ilinković, Andrija Drljo, Amel Muratović, Sergej Vitonji, Madžid Šošić, Ammar Džuderija.

Igrali su još: Ajdin Jusupović, Hamza Gasal, Adnan Alagić, Alden Šuvalija, Din Cviko, Patrik Bošnjak, Lejs Pličanić, Bakir Hukić.

BiH i Slovenija će u TC FS BiH u Zenici odigrati još jedan meč 21. februara u 11:00 sati.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)