Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali trećeplasiranu ekipu Ukrajine, Oleksandriyu sa 2:1, prenosi zvanična stranica FK Željezničar.

U osmoj minuti Sitalo snažno šutira sa 18 metara, Kjosevski paradom odbija. U narednoj minuti Mykytsey šutira sa vrha kaznenog prostora, Kjosevski hvata. U narednom napadu su i Plavi zaprijetili. Nakon ubačaja sa desne strane šutira glavom Krpić, ali je to lak plijen za golmana Ukrajinaca. U 13. minuti kontra naše ekipe, Veselinović odigrava za Zeca koji iskosa šutira preko gola.

Veselinović dodaje do Ramovića u 28. minuti, ovaj se okrenuo, a potom šutira sa 18 metara, ali odličan šut odlazi malo preko gola. Veselinović iskosa u 33. minuti prolazi nakon dobrog pasa Hajdarevića, ali iskosa pogađa spoljni dio mreže. Četiri minute poslije Stevanović šutira sa 25 metara iskosa, Yurii sigurno hvata. Pet minuta prije kraja prvog dijela Veselinović ubacuje iz kornera, a Krpić glavom šutira pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U drugoj minuti drugog dijela Zec iskosa ubacuje, a Yurii ispred Krpića hvata loptu. Šest minuta poslije nakon dubinskog pasa Banada skače i glavom šutira pored našeg gola. Dedecko u 67. minuti šutira sa distance, lopta odlazi malo pored našeg gola. U 80. minuti napadač Oleksandriye šutira glavom, ali Kjosevski sjajnom odbranom spašava našu ekipu. U narednom napadu su Plavi poveli. Zec je sa desne strane ubacio do Krpića koji rutinski sa druge stative šutira i pogađa za 1:0. U 86. minuti bilo je 2:0. Sjajno je Zajmović prošao kroz odbranu Ukrajinaca i snažnim udarcem matirao golmana. U 90. minuti iskosa Shendrik snažno šutira preko gola. U sudijskom vremenu su Ukrajinci smanjili sa 2:1., a gol je postigao Ustymenko. Bio je to konačan rezultat.

Narednu utakmicu Željezničar igra 16. februara protiv Olimpica. Susret na Otoci se igra u 14 sati, a cijena ulaznice iznosi 5 KM. 

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)