Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice poraženi od ruskog Sochija sa 1:0, prenosi zvanična stranica FK Željezničar.

U petoj minuti Zajmović iskosa šutira, golman Sochija sigurno brani. Kosianenuk u 14. minuti šutira sa distance, lopta odlazi preko našeg gola. Klepač je u 15. minuti povukao loptu sa centra, prošao pored dva fudbalera Sochija, potom šutira sa 16 metara, ali lopta odlazi malo pored gola. Sochi je poveo u 20. minuti. Rodin je u kaznenom prostoru oborio Baktijarova, a siguran sa 11 metara bio je Salamatov. 

U 34. minuti Kosianenuk izlazi pred naš gol, ali Fejzić na vrijeme krati ugao i brani pokušaj veznjaka Sochija. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0 u krosti ruske ekipe.

Barsov u 57. minuti iskosa šutira, a Fejzić sjajno brani i spašava naš gol. Samo dvije minute poslije Kazaev iz slične situacije snažno šutira, ali je Fejzić ponovo na visini zadatka. U 67. minuti najbolja prilika za Želju. Mujezinović je odigrao za Šehića ovaj sjajno podvalio za Zubanovića koji izlazi pred gol Sochija, ali golman odlično brani. Dvije minute poslije nakon kornera Pomerko šutira glavom i pogađa prečku.

Dvije minute prije kraja udarac iskosa brani Fejzić. U zadnjem napadu Klepač sjajno ubacuje, a Dacić iz dobre situacije ne uspijeva pogoditi. Završilo je 1:0.

Narednu utakmicu Željezničar igra sutra u 17 sati (19 po vremenu u Turskoj) protiv ukrajinske Oleksandriye.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)