Košarkaš Bayern Munchena, Nihad Đedović (29), u intervjuu za “Dnevni avaz” rekao je kako postoji mogućnost da ponovo zaigra za reprezentaciju BiH.

Đedović je pravo nastupa izgubio 2015. godine, jer se zbog dobivanja njemačkog pasoša morao odreći našeg državljanstva.

“Mene su zvali iz Saveza. Kontaktirao me je Mirza Teletović. Moja želja nikad nije bila sporna. Raspitao sam se i našao varijantu prema kojoj mogu ponovo igrati za reprezentaciju. Sada je na ljudima u Savezu da se potrude i pokušaju to realizirati. Za sada je sve ostalo na tom jednom razgovoru s Mirzom”, kazao je Đedović.

No, šta god da se desi, Đedović nije siguran da se bez drastičnih promjena u funkcioniranju KSBiH, a na osnovu ranijeg iskustva, stvari mogu krenuti naprijed.

“Ista priča vrti se godinama, sve je već prežvakano. Sad je tu Mirza na mjestu predsjednika, a bojim se da će i njega za koju godinu ispljuvati kao i mnoge prije. Volio bih da se varam, ali nisam optimista. Pa gdje to ima da mi ljudi iz Saveza koji me godinama nisu zvali odjednom šalju poruke i to na Instagramu, tražeći broj mog brata u vezi s reprezentacijom. Mada, čini mi je da je i on na spisku reda radi, samo da se popuni broj od 24 imena”, istakao je Đedović, koji već šestu sezonu nastupa za klub iz Munchena.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)