Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je tri ubjedljive pobjede na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2020.

Nakon večerašnje pobjede nad Turskom selektor Ivo Krezo je izjavio:

“Čestitam igračima na zasluženoj pobjedi večeras i na prvom mjestu u grupi. Zahvaljujem se i navijačima koji su došli iz svih dijelova Bosne i Hercegovine da nas podrže. Opravdali smo ulogu favorita i zasluženo smo prvi. Večeras smo više rotirali igrače da vidimo na koga sve možemo računati i ubuduće. Mladi Prošić je iskoristio svaku minutu i sigurno je da će nam u budućnosti biti od velike koristi”.

U glavnoj rundi protivnici bh. timu bit će Hrvatska, Rusija, a treći protivnik će biti poraženi tim iz sutrašnjeg meča Belgija – Švedska.

“U glavnoj rundi će Rusija biti favorit, a sa ostalim ekipama se možemo nositi. Biće teško, ali mi ćemo se potruditi da napravimo što bolji rezultat”, kaže Krezo.

Reprezentativac Dejan Pavlović se takođe obratio predstavnicima medija.

“Čestitke saigračima i stručnom štabu na ostvarenom rezultatu. Cijeli turnir smo odigrali kvalitetno. Navijači su nas nosili u sve tri utakmice. Sada moramo što bolje da se spremimo za glavu rundu gdje ćemo igrati protiv veoma jakih ekipa, i morat ćemo naporno da radimo”.

BiH je na turniru osvojila 9 bodova uz gol razliku 24:4.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)