Pripremni period futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine za turnir grupe F preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo je završen. Naši najbolji malonogometaši će se danas u 17:00 sati u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici u susretu prvog kola sastati sa Švicarskom.

Selektor Ivo Krezo je istakao da su pripreme protekle prema zacrtanom planu i da je ekipa spremna za turnir.

Reprezentativci BiH su složni da je naša selekcija favorit za prvo mjesto na turniru, ali da to moraju pokazati na terenu.

Našu zemlju će u ovim kvalifikacijama predstavljati sljedeći igrači:

Stanislav Galić (Mostar SG Staklorad), Marijo Aladžić (Mostar SG Staklorad), Dejan Pavlović (Mostar SG Staklorad), Srđan Ivanković (Ekonomac Kragujevac, Srbija), Bilal Jelić (Mostar SG Staklorad), Mirko Hrkać (Mostar SG Staklorad), Nermin Kahvedžić (Mostar SG Staklorad), Anel Radmilović (Centar), Josip Bošković (Zrinjski), Darko Milanović (Salines), Darko Raguž (Zrinjski), Andrijano Dujmović (Zrinjski), Amel Handžić (Centar), Elmin Prošić (Centar).

Meč Bosna i Hercegovina – Švicarska, kao i sve ostale utakmice turnira možete pratiti uživo na zvaničnom YouTube kanalu FS BiH, kao i na City TV.

Raspored svih utakmica turnira:

29.01.2019.

Bosna i Hercegovina – Švicarska (17:00)

Turska – Škotska (20:00)

30.01.2019.

Švicarska – Turska (17:00)

Bosna i Hercegovina – Škotska (20:00)

01.02.2019.

Škotska – Švicarska (17:00)

Turska – Bosna i Hercegovina (20:00)

Svi susreti će biti odigrani u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”, a ulaz na utakmice je slobodan.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)