Generalni direktor Olimpijskog centra Jahorina, gospodin Dejan Ljevnaić zajedno sa predstavnicima uprave Olimpijskog centra Jahorina posjetio je Dolomite, gdje se sastao sa Thomasom Mussnerom direktorom najvećeg ski centra u svijetu, Dolomita Superski.

Cilj ove posjete je razmjena iskustava na temu upravljanja i razvoja ski centara.

Tom prilikom gospodin Thomas je izrazio oduševljenje u vezi rezultata koje je menadzment OC Jahorina postigao, jer je to u današnjem ski biznisu veoma rijetko.

Podsjećanja radi, ski centar Jahorina je u odnosu na zimsku sezonu 2017/18 godine, ostvario prihodi veći za 340 odsto. Takođe, menadžment Olimpijskog centra se sastao i sa Samuelom Bergmeisterom, projekt menadžerom Turističke organizacije Val Gardene sa kojim je razgovarano u vezi novih infrastrukturnih projekata u planinskom centru kao što su Ice Fontane, za koje je uzeto projektno rešenje I u planu je njihova realizacija za sljedeću sezonu i na olimpijskoj Jahorini.

“Cilj ove posjete bio je da prikupimo znanje i iskustvo od najboljeg i najposjećenijeg skijališta na svijetu, Dolomita, ali i da predstavimo ski centar Jahorina u najboljem svjetlu i ostvarimo saradnju sa njima. Naišli smo na veliku podršku od strane uprave i preduzeća, vlasnika instalacija u Dolomitima koji su veoma pozitivno reagovali na promjene koje su se desile na Jahorini. Najviše nam znači njihovo mišljenje, jer su Dolomiti Superski lider u ovom poslu sa 1.200 km ski staza i preko 3 miliona posjeta u sezoni. Novo znanje i savjeti od boljih su uvijek dobrodošli i nastojaću da sve pozitivne primjere iz njihove prakse implentiram na Jahorini.” rekao je ovom prilikom Ljevnaić, direktor OC Jahorina.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)