Zvijezda 09 iz Stanišića danas je počela sa pripremama za proljetni dio sezone u Premijer ligi BiH.

Prozivku su izvršili predsjednik kluba Boris Stanišić i šef stručnog štaba Darko Nestorović.

Odmah su urađena testiranja igrača, dok će ljekarski pregledi biti obavljeni tokom naredne sedmice.

“Moramo da radimo na terenu sa vještačkom travom zbog snijega, ali ćemo gledati da što više treniramo na prirodnoj travi, da bi sačuvali igrače. Čeka nas mnogo posla do prve utakmice u drugom dijelu šampionata, a to je meč sa Krupom 23. februara”, kazao je Nestorović, prenosi Sportdc.net.

“Imat ćemo 49 treninga u šest sedmica. Planirao sam generalnu probu 16. februara. Pored gotovo 50 treninga, planirano je i pet kontrolnih mečeva. Prvi je 23. januara, a protivnik je Podrinje. Krajem januara, tačnije 30. igrat ćemo sa Drinom iz Zvornika. Imamo već zakazne i mečeve u Sloveniji 6. i 9. februara. Tražit ćemo jake klubove, po mogućnosti prvoligaše Slovenije i naravno generalna proba 16. februara”, nastavlja Nestorović.

“Nekim igračima se klub zahvalio na saradnji, a sada će na redu biti dolasci. Otišlo je 12 igrača, a pregovaramo sa četvoricom. Nećemo gomilati igrački kadar. Tamo gdje smo ‘’tanki’’, tu dovodimo fudbalere, a bit će sigurno i novi stoper. Damir Memović se nije dogovorio sa klubom i on je napustio Zvijezdu 09. Neću govoriti sa kim pregovaramo. Sačekajmo narednu sedmicu i tada će se sve znati”, kazao je trener Zvijezde 09.

Prvom timu bit će priključeno još pet juniora, a to su Mijović, Blagojević, Svjetlanović, Stanišić i Matić, perspektivni igrači iz Akademije Zvijezde 09.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)