Pred nogometnom reprezentacijom Bosne i Hercegovine preostale su za odigrati još četiri utakmice kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo naredne godine.

Nakon dosadašnjih 6 odigranih kola Zmajevi imaju osam osvojenih bodova, tako da su šanse za direktnim plasmanom na Euro izuzetno male.

Raduje nas činjenica da smo pobjede ostvarili u posljednja dva kola, te će naši reprezentativci nastavak kvalifikacija dočekati u pozitivnom ozračju.

Kada su u pitanju statistički podaci zanimljiva činjenica je da su naši igrači u dosadašnjih šest utakmica svega tri puta bili u nedozvoljenoj poziciji, ofsajdu.

Jedino je selekcija Velsa bila jedanput manje, a tri ofsajda imaju još i Andora i Latvija. Najviše ofsajda je napravila selekcija Švicarske (25).

Također Zmajevi prednjače i po broju šuteva van okvira gola. Od ukupno 108 upućenih šuteva, njih 53 je otišlo van okvira gola. Jedino je reprezentacija Njemačke ispred BiH po tom pitanju jer su oni u 63 navrata šutirali pored gola.

Vrijedi pomenuti i to da smo okvir gola pogodili dva puta, dok je naš naredni protivnik selekcija Belgije to učinila pet puta.

(Reprezentacija.ba)