Misimović i Salihović zvanično predstavljeni u Kini

Proslavljeni bh. reprezentativci Zvjezdan Misimović i Sejad Salihović predstavljeni su danas u Kini kao novi fudbaleri Guizhou Renhea. Zvjezdan Misimović potpisao je ugovor na četiri mjeseca, na molbu vlasnice kluba koja je zbog popularnog Misketa doputovala u Minhen kako bi ga nagovorila da nastavi igrati fudbal, dok je Sejad Salihović potpisao ugovor na dvije godine. […]


Misimović i Salihović zvanično predstavljeni u Kini

Proslavljeni bh. reprezentativci Zvjezdan Misimović i Sejad Salihović predstavljeni su danas u Kini kao novi fudbaleri Guizhou Renhea.

Zvjezdan Misimović potpisao je ugovor na četiri mjeseca, na molbu vlasnice kluba koja je zbog popularnog Misketa doputovala u Minhen kako bi ga nagovorila da nastavi igrati fudbal, dok je Sejad Salihović potpisao ugovor na dvije godine.

>>> FOTO \\ Nevjerovatan dočeka za Misimovića u Kini

Misimović će u Kini za četiri mjeseca angažmana zaraditi rekordnih 1,2 miliona eura, dok iznos Salihovićevog ugovora nije poznat, iako se pretpostavlja kako će zaraditi puno više nego bi to mogao u Njemačkoj.

Zvjezdan Misimović je do kraja prošle godine nastupao za Guizhou Renhe, dok Sejad Salihović dolazi iz Hoffenheima za koji je nastupao devet godina.

Iako mu još ugovor sa Hoffenheimom nije istekao, u Salihovićevom bivšem klubu nisu stvarali prepreke za njegov odlazak u Kinu.

Misimović će u Guizhou Renheu nositi na leđima broj devet, a Salihović 21.

>>> FOTO \\ Cvijeće i poruke na bosanskom jeziku dočekali Salihovića u Kini

(Reprezentacija.ba)


Komentari

2 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
van persie
16.06.2015. 12:35

SRETNO LEGENDE NASE

seher
16.06.2015. 22:27

E moj Sejo. Niko se nije zajebao ko ti. Nisi htio u Bayern onomad. Bilo ti daleko od roditeljske kuce. Sto ti je sudbina.