Najbolji bh. teniser, Damir Džumhur (47. na listi), u prvom kolu ATP turnira u Dohi igrat će protiv prvog reketa svijeta Novaka Đokovića.

Džumhuru će to biti drugi međusobni duel sa Đokovićem, kojem je u movembru ove godine predao meč na turniru u Parizu.

“Igram s Novakom Đokovićem već u prvom kolu i to je najteži mogući protivnik. Siguran sam da nijednom igraču ne bi bilo drago da u prvom kolu igra sa Noletom i to pogotovo na početku sezone. Međutim, to može biti prednost i jako korisno jer mi može podići ritam i formu odmah na početku sezone. Mislim da mečevi sa velikim igračima podižu moj nivo igre. Pokušat ću iskoristiti sve ono najbolje što mogu i nadam se da će 2019. godina biti dobra te da će me kasniji žrijebovi bolje poslužiti”, poručio je Džumhur, otkrivši da mu je cilj za narednu godinu povratak među 30 najboljih na svijetu.

Džumhur se osvrnuo i na prošlu sezonu, za koju kaže da je uspješna.

“Mislim da je iza mene uspješna sezona, ali je moglo bolje i želio sam bolje. Ipak, nisam nezadovoljan s onim što sam uradio. Osvojio sam i jednu titulu te sam ostao među prvih 50 tenisera svijeta. Sljedeća godina će biti bolja, znam da može. Imao sam nekih komplikacija sa žuljevima, ali sam dosta radio na fizici. Nadam se da se to neće puno odraziti na početku sezone i uspio sam to sanirati”, rekao je Džumhur.

Meč između Đokovića i Džumhura igra se u utorak (1. januar) s početkom od 12:00 sati po našem vremenu.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)