Predsjednik KoÅ¡arkaÅ¡kog saveza BiH Mirza Teletović je tokom juÄeraÅ¡njeg dana boravio u LaktaÅ¡ima, gdje se susreo sa predsjedavajućim PredsjedniÅ¡tva BiH Miloradom Dodikom, s kojim je razgovarao o problemima s kojima se susreće bh. koÅ¡arka.

Nakon dugog i konstruktivnog razgovora, delegacija KoÅ¡arkaÅ¡kog saveza, koju su Äinili joÅ¡ potpredsjednici Dalibor MiloÅ¡ i Borislav Spasojević, zatim generalni sekretar Amer ÄŒolan, kao i Nihad Selimović i Aid Berbić, dobila je uvjerenja kako će RS, sa svoje strane, uÄiniti sve da koÅ¡arka u naÅ¡oj zemlji povrati primat i rijeÅ¡i probleme sa kojima se susreće, pogotovo finansijske.

Teletović je, nakon sastanka sa Dodikom, izrazio zadovoljstvo razgovorima, te nadu da za bh. koÅ¡arku dolaze bolji dani, a posebno je istakao Äinjenicu kako je Älan PredsjedniÅ¡tva BiH Milorad Dodik obećao da će sve svoje resurse staviti na raspolaganje i pomoći radu KoÅ¡arkaÅ¡kog saveza BiH.

“Razgovarali smo o svim problemima sa kojima se susreće bh. koÅ¡arka. Svi znaju da su naÅ¡i najveći problemi finansijske prirode, ali nakon sastanka sa predsjedavajućim PredsjedniÅ¡tva BiH Miloradom Dodikom, nazire se svjetlo na kraju tunela. Dobili smo Ävrste garancije da će se stvari pomaknuti sa mrtve taÄke i vjerujem da nas Äekaju mnogo bolja vremena. Ovo je tek poÄetak razgovora sa svim nivoima vlasti, jer bez pomoći države, svi sportovi u BiH su osuÄ‘eni na propast. Mi ne želimo dopustiti da naÅ¡a koÅ¡arka postane amaterski sport, već zbog svih naÅ¡ih velikana i svih generacija koje dolaze, želimo stvoriti uslove u kojima ćemo stvarati nove velikane i legende. Zahvalio bih se na gostoprimstvu naÅ¡im domaćinima i joÅ¡ jednom izrazio nadu da će se neke stvari napokon poÄeti rjeÅ¡avati”, rekao je Mirza Teletović, predsjednik KSBiH, koji je zajedno sa ostatkom delegacije posmatrao i meÄ ABA lige izmeÄ‘u Igokee i Cibone u kojem je tim iz LaktaÅ¡a slavio pobjedu.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)