Bh. nogometni reprezentativac Vedad Ibišević stigao je danas u Sarajevo, tri dana prije zvaničnog okupljanja Zmajeva u glavnom gradu BiH, gdje će imati 12-dnevne pripreme uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu, piše Klix.ba.

U razgovoru za portal Klix.ba Ibišević je na Sarajevskom aerodromu izjavio kako se raduje dolasku u glavni grad BiH i novom okupljanju reprezentacije.

"Iskoristit ću ovih par dana da se opustim i odmorim glavu. Svakako, radujem se novom okupljanju i pripremama reprezentacije", kazao je Ibišević za Klix.ba.

Sezona u Bundesligi je tek završena, a Ibišević ističe da je najbitnije da je njegov Stuttgart izborio opstanak u elitnom društvu.

Nije bilo do Huuba Stevensa

"Ne mogu biti kompletno zadovoljan, posebno drugim dijelom sezone. Od januara je bilo puno problema pogotovo poslije crvenog kartona i suspenzije od pet utakmica, međutim, to je sad prošlost i najbitnije je da smo na kraju izborili opstanak, jer je u jednom momentu izgledalo loše za nas", naveo je bh. golgeter.

Na upit je li se možda na kraju sezone našao u nemilosti trenera Huuba Stevensa, zbog čega je u nekim utakmicama sjedio na klupi, Ibišević odgovara da to nije bio slučaj.

"Bio sam ispao iz ritma kroz tu kaznu od pet utakmica, a Stevens je došao da spasi klub od ispadanja, nije bilo do trenera", odgovorio je. 

Upravo danas je objavljena vijest da će Stevensa u Stuttgartu zamijeniti Armin Veh, koji je ovaj tim vodio od 2006. do 2008. godine, te mu u sezoni 2006/07. donio naslov njemačkog prvaka. 

Ipak, Ibišević nije imao poseban komentar o tome. Sličan odgovor uslijedio je i na upit o ponudama za promjenu sredine.

"O ponudama uopće ne razmišljam, tek se prvenstvo završilo i tek počinje prelazni rok, tako da je još rano o svemu tome pričati", naveo je napadač dodajući da je sada fokusiran isključivo na reprezentaciju BiH.

Tako je nešto rječitiji bio u dijelu razgovora koji se odnosio na Zmajeve. 

"Bitno je da pripreme prođu u najboljem redu i da ostanemo svi zdravi, te da se što bolje pripremimo. Mi želimo najbolje, a to je da prvo prođemo prvi krug, a poslije ćemo vidjeti", rekao je.

Cilj je proći grupu

O činjenici da ćemo u Brazil sa tek dva napadača Ibišević kaže da je to teško komentarisati, odnosno da "selektor valjda zna najbolje". Međutim, u vezi sa pritiscima na selektora Safeta Sušića i pratećim pričama, koje bi mogle odmoći reprezentaciji, nakon objavljivanja spiska, Ibišević je kazao:

"Sigurno da ima toga. To ima i u Njemačkoj, svugdje, to je sastavni dio posla i to je normalno. Međutim, ako želimo uspjeh i dobar rezultat moramo svi zajedno stvarati bolju atmosferu".