Dvije sedmice nakon završetka jesenjeg dijela BHT Premijer lige BiH, BIHscout.ba – skauting mreža Reprezentacija.ba portala, donosi listu igrača koji su se pokazali kao najbolja pojačanja od prošlog ljeta do danas.

Bh. premijerligaši doveli su mnogo imena, a kao najbolje pojačanje izdvojio se napadač Željezničara Sulejman Krpić koji je ove sezone u domaćim i europskim takmičenjima zabio čak 16 golova za Željezničar.

Prave pogotke sa transferima, prema našem mišljenju i prema statistici, napravili su još Sarajevo, Mladost i Široki Brijeg.

Sulejman Krpić (Željezničar, 27, napad)

Korpuletni napadač je u redove Željezničara stigao 31. maja 2018. godine iz iranskog Tractora Sazija. Krpić se pokazao kao istinsko pojačanje te je u 24 odigrana meča (BHT Premijer liga , Kup BiH, Europa Liga) postigao 16 golova za Plave s Grbavice i ubilježio jednu asistenciju. Sulejman je trenutno drugi strijelac Premijer lige BiH sa 13 golova.

Koliko u Želji cijene svog prvog strijelca najbolje govori kako je nekoliko mjeseci nakon dolaska proglašen i za kapitena tima sa Grbavice.

Benjamin Tatar (Sarajevo, 24, krilo)

Benjamin Tatar je 18. juna 2018. godine potpisao za FK Sarajevo. Tatar je u klub iz glavnog grada BiH došao iz hrvatskog Slavena, a već u prvoj polusezoni je ostavio sjajanutisak. Tatar je ukupno odigrao 19 susreta za Sarajevo (sva takmičenja), postigao osam pogodaka i sedam puta asistirao svojim saigračima za pogotke.

Benjamin se nalazi na četvrtom mjestu najboljih strijelaca u Premijer ligi BiH i prvi je asistent.

Nemanja Anđušić (Mladost DK, 22 krilo)

U junu 2018. godine (18. juni) bivši mladi bh. reprezentativac Nemanja Anđušić je pojačao Mladost DK. Ispostaviće se da je ovaj potez bio odličan, kako za klub, tako i za Anđušića. Rođeni Trebinjac je najbolji igrač Mladosti, a ujedno i prvi strijelac kluba sa šest golova.

Nastupio je na 14 mečeva u tekućoj sezoni za momčad iz Doboja kod Kaknja.

Bernardo Matić (Široki Brijeg, 24, stoper)

Dvadesetčevterogodišnji denfazivac iz Sinja je 27. juna 2018. postao novi igrač NK Široki Brijeg. Matić je ubilježio 21 nastup (sva takmičenja), postigao dva gola i asistirao dva puta. Zanimljivo da je Široki izgubio samo dva meča kada je Matić bio u startnoj postavi, dok je na preostalih 19 ostao neporažen (hrvatski stoper je svaki susret počeo od prve minute).

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)