Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac Anderlechta Ognjen Vranješ zaprepastio je bh. javnost svojom novom tetovažom.

Ako je vjerovati slikama koje kruže na internetu Vranješ je na svojoj desnoj ruci tetovirao fašistu četničkog vojvodu Momčila Đujića odgovornog za najmonstruoznije zločine u drugom Svjetskom ratu i potpirivanje i finansiranje monstruoznih zločina tokom rata u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine.

Ukoliko se ispostavi da je Ognjen Vranješ uistinu tetovirao fašistu odgovornog za najteže zločine zaslužuje dobiti doživotnu zabranu bavljenjem fudbala u Bosni i Hercegovini i na prostoru UEFA-e i FIFA-e, ali i odgovarati pred domaćim i međunarodnim organima pravde zbog promovisanja fašizma, raspirivanja mržnje i uznemiravanja cjelokupne javnosti.

Osim navedene pravne i sportske odgovornosti, igranje za Bosnu i Hercegovinu sa tetovažom fašiste i ratnog zločinca odgovornog za zločine u dva rata na prostoru naše države predstavlja najtežu uvredu za sve bosanskohercegovačke žrtve.

Na kraju je nejasno šta može navesti mladog, uspješnog i popularnog čovjeka da obožava ljude koji su odgovorni za klanja, mučenja, silovanja i istrebljenja hiljada ljudi.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)