Svečanom otvorenju nove zgrade Fudbalskog saveza BiH u Sarajevu danas je prisustvao i predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

On je zajedno sa prvim čovjekom FS BiH Elvedinom Begićem otkrio postament, a potom se i obratio prisutnima, rekavši kako je to veliki korak u razvoju fudbala u našoj zemlji.

“Privilegija i zadovoljstvo za mene je što sam danas ovdje. Drago mi je da će Bosna i Hercegovina biti bogatija za novi sportski objekat. Ovo je veliki korak u razvoju fudbala u vašoj zemlji. Važan zadatak je urađen i cijeli svijet se divi plasmanu reprezentacije BiH u elitni rang Lige nacija, kao i velikim igračima poput Edina Džeke i Miralema Pjanića”, rekao je predsjednik UEFA i nastavio:

“Mnogi zaboravljaju kako je sve počelo i malo saveza je imalo tako tešku startnu poziciju kao FS BiH, ali je uhvaćen korak za elitom, a sve to zahvaljujući predanom radu. Uspjeh je došao i zbog kvalitetnog rada sa mlađim kategorijama. BiH je među liderima kada je riječ o broju organizovanih turnira za mlađe uzraste, a potvrda kvalitetnog rada je i plasman ‘U-17’ selekcije na Evropsko prvenstvo tri puta uzastopno”.

Čeferin je dodao i kako će UEFA nastaviti da podržava rad FS BiH.

“Imate talenat, perspektivu, odlično rukovodstvo i nadarene igrače, ali i lošu infrastrukturu. O tome smo u prošloj posjeti razgovarali i sa predstavnicima vlasti. Fudbal nas uči timskom radu i bez zajedništva ovo ne bi bilo moguće. UEFA će nastaviti da bude pouzdan partner FS BiH i nadam se da će naredni projekti biti u cilju razvoja infrastrukture”.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)