Nova generacija „U-21“ reprezentativaca Bosne i Hercegovine okupila se juče po prvi put i odigraće prijateljski meč sa Azerbejdžanom 19. novembra.

Vezista Zvijezde 09 Marko Brkić, nakon nastupa na Evropskom prvenstvu 2017. godine sa „U-17“ selekcijom igrao je i za juniorsku reprezentaciju, a sada se prvi put našao na spisku „U-21“ tima.

„Bio sam jako iznenađen, ali i sretan kad sam dobio poziv selektora Vinka Marinovića. Naravno, ovo će mi biti veliki podstrek da radim još jače i nadam se da ću uspjeti da opravdam ukazano povjerenje kako bih i u budućnosti dobijao pozive u „U-21“ tim“, kaže Brkić za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH i dodaje:

„Nadam se da ću dobiti šansu da debitujem za „U-21“ reprezentaciju protiv Azerbejdžana. Želim da pokažem koliko mogu i vjerujem da smo bolja ekipa i da ćemo pobijediti.“

Marko Brkić je prokomentarisao i igre svog kluba u BH Telecom Premijer ligi BiH:

„Loše smo počeli takmičenje, ali dolaskom Darka Nestorovića na mjesto šefa stručnog štaba stvari su se promijenile i u zadnje vrijeme igramo veoma dobro, što pokazuju i rezultati. I ja sam se ustalio u prvom timu i mogu biti zadovoljan igrama, kako svojim, tako i cijele ekipe.“

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)