U19 reprezentativac BiH, Ajdin Hasić (17), još uvijek je tema medija u Hrvatskoj, nakon što je preko noći odlučio napustiti Dinamo Zagreb.

Pisalo se kako je porodica ovog supertalentovanog igrača izigrala Dinamo, koji mu je navodno ponudio produženje saradnje, ali je prije toga morao raskinuti važeći stipendijski ugovor.

Stoga mu je klub na adresu poslao dva potpisana ugovora, a Ajdinov otac je odlučio potpisati samo jedan – onaj o raskidu saradnje.

Sada se oglasio i advokat porodice Hasić, Davor Radić, koji je otkrio drugu stranu priče, istakavši kako Ajdinova porodica nije prevarila Dinamo.

“Moram naglasiti jednu stvar u pogledu slučaja Hasić, a to je da nije tačno, kako se to piše posljednjih sedmica u medijima, da je porodica Hasić prevarila GNK Dinamo. Jedina i prava istina jest da su Dinamo i porodica Hasić zajednički dogovorili sporazumni raskid njegovog ugovora. Ovo sve posebno iz razloga što svaki dan u medijima izlaze raznorazne netačne informacije koje pri tom stvaraju potpuno drugačiju sliku o porodici Hasić”, kazao je Radić za Dalmatinski portal.

Splitski advokat dodaje kako nikada nije bilo dogovora o novom ugovoru.

“Uopće je bespredmetno o tome razgovarati jer su se u konkretnom slučaju stranke (GNK Dinamo i porodica Hasić) dogovorile o raskidu ugovora dok se nikada nisu dogovorile o nikakvom novom ugovoru. To u Dinamu jako dobro znaju jer ako se vratite u povijest onda ćete lako pronaći podatak da se Dinamo htio riješiti usluga ovog igrača smatrajući da nije dovoljno perspektivan. U pogledu tog novog ugovora koji se stalno spominje u zadnje vrijeme želim napomenuti da se stranke o njemu nisu nikada dogovorile već je obitelj Hasić ustrajala u odlasku iz kluba, a slijedom čega je onda zaključen i potpisan sporazumni raskid ugovora.”

Iz Dinama su, prema njegovim riječima, dva puta poslali dopis porodici Hasić.

“Ma gledajte, u posljednjih sedmicu dana porodica Hasić je od GNK Dinama zaprimila dva dopisa kojim se igrača upozorava na grubo kršenje klupskih pravila i ugovornih obveza. Prvi dopis je dopis sportskog direktora Vlaka koji navodi da je igrač grubo prekršio svoj ugovor i klupska pravila jer da nije prisustvovao na treninzima ‘dana 20. i 21.oktobra 2018.’, a da bi potom nekoliko dana poslije toga obitelj Hasić dobila i dopis predsjednika uprave Kodžomana koji također navodi da je igrač grubo prekršio svoj ugovor klupska pravila jer da nije bio na treninzima kluba ‘dana 22., 24. i 25. oktobrag 2018. godine’. Pa sad mi recite molim vas kako igrač može prekršiti odredbe ugovora koji je prije toga sporazumno raskinut, a posebice kako može prekršiti pravila kluba u vidu njegovog nedolaska na treninge koji se još nisu niti održali?! Igrač Ajdin Hasić više nije igrač GNK Dinama i to je jedina i prava istina”, dodao je Radić.

U međuvremenu su se pojavile informacije kako Hasića žele brojne momčadi, između ostalih i veliki Real Madrid.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)