Daleko od svojih domova, u Dubaiju, su se susrela dva velika trenerska imena sa Balkana – hrvatski stručnjak Branko Ivanković i jedan od najboljih trenera golmana – bh. trener Enver Lugušić.

Od napuštanja japanske reprezentacije Lugušić radi u momčadi Al Fujairah udaljenoj oko 100 kilometara od Dubaija, gdje je glavni trener momčadi Ivan Hašek nekadašnji selektor Češke Republike i legenda Sparte Prag.

Ivanković je trener iranskog Persepolisa i u Dubaiju priprema svoju ekipu za revanš susret Azijske Lige Šampiona protiv japanske Kashime. Revanš je u Teheranu 10. oktobra, a u prvom meču u Japanu domaćini su slavili sa 2:0.

Ivanković i Lugušić njeguju dugogodišnje prijateljstvu, a zajedno su radili u kineskom Shandong Lunengu i u arapskom Al Wahdiju.

Zanimljivo je da su Lugušića u svoj tim birala čak desetorica selektora pa je tako osim sa Ivanom Hašekom sarađivao još sa Žarkom Olarevićem, Mišom Smajlovićem, Brankom Ivankovićem, Miroslavom Ćirom Blaževićem, Jia Xiuagonom, Mustafom Denizlijem, Džemalom Hadžiabdićem, Mehmedom Baždarevićem i Vahidom Halilhodžićem.

Al Fujaira trenutno zauzima sedmu poziciju u šampionatu sa 12 osvojenih bodova nakon devet odigranih kola.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)