„U-21“ reprezentacija Bosne i Hercegovine će 19. novembra u 13:00 sati u Trening centru NS/FS BiH u Zenici odigrati prijateljsku utakmicu sa odgovarajućom selekcijom Azerbejdžana.

Selektor Vinko Marinović o predstojećem susretu kaže:

„Dobra stvar je što imamo nekoliko igrača iz prethodnih kvalifikacija koji još uvijek imaju pravo nastupa za „U-21“ tim. Utakmica sa Azerbejdžanom će nam poslužiti da vidimo sa čime raspolažemo i na igračima koji će biti pozvani je da se nametnu i pokažu da zaslužuju da budu tu. Naravno, to je tek početak i sigurno da ćemo u nekim budućim okupljanjima isprobati i igrače koji ne budu na spisku za Azerbejdžan”, govori Marinović za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH.

Marinović se osvrnuo i na prethodne kvalifikacije:

„Odigrali smo dosta dobrih utakmica u prethodnom periodu i imamo nekoliko igrača koji su prešli u „A“ tim i neke koji su blizu da krenu njihovim stopama. Do kraja kvalifikacija smo bili u igri za plasman i šteta što nismo barem jedan meč protiv Rumunije riješili u svoju korist, što bi nam možda u konačnici donijelo baraž. Ipak, to je bila teška grupa sa jakim ekipama i nadam se da ćemo ovaj put imati više sreće u žrijebu, ali i da ćemo nastaviti da pružamo kvalitetne igre.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)