Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine su u protekla četiri dana učestvovali na turniru “Futsal Week” u Poreču.

U četiri susreta bh. futsaleri su pobijedili Grčku, remizirali sa Kuvajtom i Slovenijom, dok su od Mađarske u prvom kolu poraženi.

Selektor Ivo Krezo kaže da su igrači pokazali kvalitet.

“Možemo biti zadovoljni onim što je ekipa pokazala u Poreču, naročito jer ova selekcija dugo nije igrala utakmice. Igrači koji su i prije bili u reprezentaciji su potvrdili kvalitetu, ali isprobali smo i neke nove na koje se definitivno može računati”.

Krezo se osvrnuo i na utakmice.

“Protiv Mađarske smo bili u egalu na poluvremenu, u drugom periodu smo brzo primili dva gola. Pokušali smo da se vratimo sa golman-igračem, ali nismo uspjeli i protivnik je zasluženo pobijedio. U drugom kolu smo remizirali sa Kuvajtom iako smo dominirali čitavu utakmicu. Protiv Grčke smo odigrali najbolju utakmicu i zasluženo pobijedili, a igrači su pokazali kvalitetu i protiv Slovenije kada smo uspjeli nadoknaditi zaostatak od dva gola”.

Selektor ističe da će stručni štab bh. futsal selekcije do zvaničnih utakmica provjeriti još malonogometaša.

“U narednom periodu ćemo nastojati da napravimo što širu bazu igrača, te ćemo još neke isprobati. Moderni futsal se ne može igrati sa pet-šest igrača i moramo ih imati što više na raspolaganju. Tražit ćemo rješenja i među mlađim malonogometašima, potreban nam je još jedan kvalitetan pivot”.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)