Ajdin Hasić (17) već duže vrijeme slovi – zajedno s Antoniom Marinom – za najvećeg talenta u omladinskom pogonu Dinama, piše Jutarnji.hr.

Premda je prije dvije sedmice tek napunio 17 godina, Hasić je od prvog kola Druge HNL bio jedan od stožernih igrača Dinama II i daleko najmlađi od onih koji su imali minutažu. Nažalost, Hasić je praktički preko noći zajedno s porodicom spakovao kofere i napustio Dinamo…

Takav rasplet šokirao je sve koji su pomnije pratili Hasića. Najprije zato što je riječ o mladiću koji je u Dinamo stigao još kao dječak iz Bosne i Hercegovine, da bi se kroz maksimirsku školu razvio do igrača kojem stručnjaci redom predviđaju veliku internacionalnu karijeru. Drugi je razlog taj što je Hasić imao važeći stipendijski ugovor koji je potpisao u januaru ove godine i koji je važio do januara 2021. godine

Međutim, prije nekoliko dana Hasić i Dinamo potpisali su sporazumni raskid ugovora. Vijest koja je odmah zvučala nevjerovatno, zašto bi se Dinamo preko noći odrekao velikog talenta, kao i milionske zarade koja se vezala uz Hasićevo ime, jer riječ je o mladiću koji je već duže vrijeme na meti velikih europskih klubova kao što su Barcelona, Real Madrid, Borussia (D), Everton, Salzburg… I svi su oni bili spremni dobro posegnuti u džep kako bi doveli Hasića.

Kako god bilo, Hasić je već napustio Dinamo, a Modrima ostaje tek slabašna nada da će pravnim putem poništiti sporazumni raskid koji je očito potpisan i s Dinamove strane. Neko je u Maksimiru očito napravio veliki gaf koji je izazvao potrese u klubu.

– Za sada na tu temu nemamo komentara – poručio je Dinamov glasnogovornik Alen Lesički, prenosi Jutarnji.hr.

Ajdin Hasić ove je sezone upisao pet nastupa za Dinamo II, postigao je i jedan pogodak, a trener ga je najčešće koristio kao desno krilo. Hasić bi imao i više nastupa za Dinamo II da unedavno nije igrao za U-19 selekciju Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo U-19. Hasić je u tri nastupa postigao dva pogotka, iako je bio daleko najmlađi na terenu.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)