Još od petka u Sarajevo stižu navijači Sjeverne Irske koji uz odličan provod po sarajevskim ugostiteljskim objektima dočekuju večerašnju utakmicu.

Izuzetno raspoloženi, gotovo uvijek uz kriglu piva u ruci, navijači Sjeverne Irske zanimljivi su Sarajlijama još po jednoj stvari – bez obzira na niske temperature u glavnom gradu BiH gotovo su svi u kratkim rukavima i bermudama. I čini se kako im ni najmanje nije hladno.

Sarajlije su sjajno dočekale goste iz Sjeverne Irske, a isto je potvrdio i ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field na svom Twitter profilu, gdje je napisao kako se Sjevernoirci u Sarajevu osjećaju kao kod kuće.

Gostujući navijači i sinoć su po sarajevskim kafanama navijali i pjevali, a da sve prođe bez incidenata brinu se na ulicama stalno prisutne sarajevske policijske interventne snage. Ipak, čini se da bi i bez policije sve prošlo bez najmanjih incidenata, baš kako su prolazila i gostovanja naših navijača u Britaniji.

Prema pravilima UEFA-e gostima iz Sjeverne Irske pripalo je 675 ulaznica za stadion Grbavica, no njihovi novinari idu toliko daleko da predviđaju da će do večeras u Sarajevo doći i 2000 gostujućih navijača. Već znaju da svi ne mogu na stadion, ali vjerovatno nisu mogli odoljeti za njih simboličnim cijenama piva i provoda u glavnom gradu BiH.

BiH – Sjeverna Irska, ponedjeljak 15. oktobar 20,45 sati, stadion Grbavica, TV prijenos na 16 kanala.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)