Juniorska selekcija BiH će večeras od 20,00 sati u meču drugog kola grupe 10 kvalifikacija za Elitnu rundu igrati protiv Holandije.

Izabranici Slavena Muse su u prvom kolu izgubili od domaćina turnira reprezentacije Republike Irske s 1:3, dok su Holanđani bez većih problema savladali Farska Ostrva rezultatom 5:0.

„Naravno da smo razočarani zbog neuspjeha u meču s domaćinom turnira. Bili smo ravnopravan protivnik do prvog primljenog gola, a nakon penala i vodstva Iraca od 2:0 bilo se teško vratiti. Imali smo i mi svoje prilike koje nismo iskoristili i susret je mogao otići u drugom smjeru. Bila je to čvrsta i tvrda utakmica i na kraju smo morali da čestitamo protivniku koji je iskoristio svoje šanse”, rekao je selektor Musa i najavio današnji duel sa Holanđanima.

„Gledali smo Nizozemsku protiv Farskih Ostrva. Dobro poznajemo tu ekipu. Oni su favoriti za prvo mjesto u grupi, veoma su kvalitetni. Međutim, mi moramo dati svoj maksimum i doći do rezultata koji bi nas ostavio u igri za elitni krug kvalifikacija. To će protiv Nizozemske biti teško, a ne ide nam u prilog i što su se povrijedili Zubanović i Šehić, te na njih vjerojatno nećemo moći da računamo. Mi moramo dati sve od sebe i nadamo se bodovima protiv favoriziranog protivnika.“

Od 16,00 sati u okviru naše grupe sastaju se Republika Irska i Farska Ostrva.

Plasman u Elitnu rundu izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz grupe.

(BIH.ba)