Ruski je general, najiskusniji fudbaler moskovskog CSKA, dugogodišnji reprezentativac i odnedavno trener u stručnom štabu našeg nacionalnog tima, piše Radiosarajevo.ba

Elvir Rahimićipak će putovati u Brazil. Kao igrač ne jer će selektorSafet Sušić priliku dati mlađim igračima, ali za sve ono dobro što je neponovljivi veznjak napravio tokom briljantne karijere, stigla je zaslužena nagrada.

General će sjediti na klupi, uz Zmajeve. Potez je to za svaku pohvalu jer malo je igrača koji su kroz historiju našeg državnog tima tako predano obavljali svoje zadatke na terenu. Lošu utakmicu nije odigrao, a prema prvim komentarima reprezentativaca, sreća u svlačionici je velika. Čast je imati čovjeka s takvim ugledom blizu reprezentacije.

Kako je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao ovaj sjajni čovjek i, već slobodno možemo reći, legendarni fudbaler, poziv selektora Sušića prihvatio je s oduševljenjem i bez mnogo razmišljanja.

''Valjda je to znak da sam ostavio trag, da sam svoj posao u dresu s državnim grbom radio kako treba. Sretan sam, poznajem ekipu i mislim da mogu pomoći. Radujem se okupljanju i novoj ulozi u reprezentaciji'', priznaje naš sagovornik.

Želja da zaigra na Mundijalu ostat će neostvarena, ali sretan je, kako kaže, što će uopće biti dio tima koji će u Brazilu, uvjeren je, napraviti dobar rezultat.

''Kvalitet imamo i zaista se ne trebamo nikoga plašiti. Neka drugi razmišljaju o nama. Mi imamo svoju računicu i iskreno, vidim našu ekipu u drugom krugu takmičenja. A poslije, ko zna'', dodaje Rahimić. 

On je u svom klubu i danas u funkciji trenera – igrača, ali će kopačke, definitivno okačiti o klin nakon završetka aktuelne sezone.

''Neću više igrati, to je sigurno, a kako će se stvari odvijati poslije, to niko ne zna. Ideja je da ostanem ovdje, CSKA je moj klub, ovdje sam na svom, lijepo mi je i to je trenutno bitno. Vidjet ćemo'', zaključuje Elvir Rahimić na kraju razgovora za portalRadiosarajevo.ba.