Ženska U17 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Skoplju od Francuske sa 0:6 u susretu drugog kola grupe 10 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, javlja zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Dva gola su postigle Cyrine Ben Rabah (33’, 38’) i Kenza Chapelle (66’, 89’). Esther Mbakem Niaro u 66’ i Leila Paneau u 68’ su se takođe upisale u listu strijelaca.

Selektor bh. tima Ilija Lucić je na tereni izveo sljedeći sastav: Larissa Bešić, Melisa Sipović, Vladana Barać (72. Matea Topalović), Nikolina Vasiljević, Minela Crnac, Selma Hasić, Fadila Mujkić, Nataša Latinčić (46. Naida Haračić), Alma Krajnić (72. Dejana Marković), Elma Husić (87. Samra Bajrić), Sofija Krajšumović (87. Elmina Sarajlić).

Drugi meč grupe Makedonija-Mađarska počinje u 15:30 sati.

Prvo mjesto na tabeli zauzima Francuska sa 6 bodova ispred Mađarske sa 3 (meč manje), te BiH i Makedonije (meč manje) koje su bez bodova.

U posljednjem kolu 26. septembra u 15:30 će se sastati Makedonija-BiH i Mađarska-Francuska. Susreti će biti odigrani na terenima Trening centra Fudbalske Federacije Makedonije.

(BIH.ba)