Bez obzira što sutra u šesnaestini finala Kupa BiH igraju s aktuelnim prvakom Zrinjskim i što će nastupiti bez više bitnih igrača, u Tuzla Cityju ne manjka optimizma i želje da, kao u prošloj sezoni, eliminišu Mostarce i prođu u narednu rundu, javlja Fena.

Joco Stokić, koji je prošle sezone golom kreirao senzaciju, izbacivši “plemiće” iz kup takmičenja još u ranoj fazi, kada se klub zvao Sloga i igrao u Prvoj federalnoj ligi, sutra neće nastupiti zbog bolesti.

“Nećemo u ekipi imati ni Nikolu Mitrovića, Jovu Kojića i Samira Efendića, koji su povrijeđeni ili bolesni, ali imamo igrače koji ih mogu zamijeniti i odgovoriti zahtjevima utakmice koja silno motivira ekipu. Nismo bili nagrađeni za dobru igru na nekim utakmicama, nadam se da će nam se to vratiti na narednim”, izjavio je šef stručnog štaba Slobodan Starčević danas na konferenciji za novinare.

Podsjetio je da je njegova ekipa prije dvadesetak dana, u prvenstvenom meču, dobro parirala Zrinjskom u Mostaru, sve do nesretno primljenog gola.

Slično je bilo i nedavno protiv Sarajeva, a dvije pogreške odnijele su nade u povoljan rezultat.

“Nadamo se da će ovaj put sreća biti na našoj strani, bez obzira na sve, i da ćemo proći u osminu finala Kupa BiH. Dobro smo se spremili za ekipu Zrinjskog. Vidjeli smo da imaju određenih nedostataka u defanzivi, ali sada su jači za Jakovljevića. Sutrašnja utakmica bit će nam neka vrsta pripreme za važne duele sa Čelikom i Krupom. Pozitivan rezultat iz ta dva duela odveo bi nas ka sredini tabele”, naglasio je Starčević.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)