Šef stručnog štaba Slobode Zlatan Nalić za Fenu uoči susreta šesnaestine finala Kupa BiH je rekao da će njegov tim učiniti sve za pobjedu nad Metallegheom u gostima.

“Oprezni smo, jer je kup takmičenje s najviše iznenađenja, ali u Jajce idemo da pobijedimo Metalleghe”, rekao je Nalić.

Podsjetio je da je takmičenje u Kupu BiH važno kao i prvenstvo. Sloboda ima brojčani deficit takmičarskih igrača za “guste” periode u prvenstvu, tako da neće biti lak posao paralelno igrati oba takmičenja.

“Nadamo se da ćemo baš preko Kupa BiH etablirati i nove igrače minutažom i meč treningom i na taj način poboljšati broj i kvalitet takmičarske grupe na koje možemo računati ubuduće. Suprostavit ćemo se timom za koji smatramo da imamo dobre šanse za prolaz, a da ipak ostavimo energije za pakleni raspored koji nas očekuje u prvenstvu u naredne dvije sedmice”, ističe trener Slobode.

U Jajcu će šansu dobiti mnogo igrača koji nisu imali veliku minutažu u prvenstvu. Šef Slobodine struke će odmoriti neke igrače koji su u prvenstvu odigrali skoro sve utakmice, tako da na put neće krenuti Husejinović, Ignjatović, Vidović, Baraban i Adžem. Smajić je još pod liječničkim tretmanom zbog kontuzije. Na klupi bi trebali ostati Pršeš, Čivić, Zukić, Ivetić i Hadžanović i oni će ulaziti u igru po potrebi.

Nalić je napomenuo da ne poznaje dovoljno ekipu iz Jajca, ali da je oprezan u ovakvim utakmica različitog ranga i ekipa koje su na papiru autsajderi,te da je i Sloboda mnoge favorite iznenadila do sada.

“Kao i pred svaku utakmicu, stavljam puni mentalni fokus na pobjedu i prolaz u kupu, ali istovremeno ukazujem na veliki oprez od neugodnosti koje se baš u kup takmičenjima dešavaju jako često. Mislim da s timom kojim ćemo se suprostaviti Metallegheu, imamo dovoljno snage, volje i kvaliteta da ostvarimo prolaz koji nam je, da podvučem, vrlo bitan radi cjelokupne slike pristupa i ozbiljnosti našem radu”, zaključio je Nalić.

Utakmica Metalleghe – Sloboda igra se sutra od 16.30 sati.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)