Krajem proteklog mjeseca, povremeni bh. reprezentativac i napadač, Armin Hodžić (23), kompletirao je transfer iz Dinamo Zagreba u mađarski MOL Vidi, svima poznatiji kao Videoton, s kojim je potpisao višegodišnji ugovor.

2.4 miliona eura je cifra koju je mađarski prvak platio za Hodžića, koji se nakon četiri vrlo dobre i uspješne godine u redovima hrvatskog prvaka odlučio za novi korak u karijeri.

Razgovarao: Admir Vatreš, BIH.ba

Govoreći za portal BIH.ba otkrio je kako sve do skoro nije razmišljao o odlasku iz Dinama.

Više ponuda

“Nisam razmišljao o odlasku duži period, tek posljednjih mjesec dana. Tokom razgovora sa čelnicima kluba, dogovorili smo da ću napustiti klub samo ukoliko ponuda zadovolji obje strane”.

Iako je u igri bilo više klubova, Hodžić se na kraju odlučio za MOL Vidi, a kako kaže, privukla ga je vizija kluba.

“Bilo je više opcija za prelazak, neke su meni odgovarale, ali nisu klubu. Ponavljam, u dogovoru s klubom sam odlučio da bude ovako. Suvišno je spominjati historiju kluba kao što je Videoton, ali to je jedan od razloga zašto sam se odlučio za taj klub. Između ostalog, jako mi se dopada vizija koju stručni stab i uprava imaju, i smatram da mi to odgovara”.

Tokom te četiri godine provedene u Dinamu, Hodžić je s klubom iz Zagreba tri puta bio prvak, a osvojio je i tri trofeja hrvatskog kupa. Na ukupno 111 utakmica zabio je 51 gol, što je svakako sjajna statistika.

“Bilo je mnogo lijepih trenutaka, prvenstveno zbog toga sto sam odigrao 111 utakmica i zabio 51 gol. Vjerujem da je to mnogo dobar rezultat i radi toga sam presretan. Naravno, bilo je i golova u Ligi šampiona. Teško mi je izdvojiti samo jedan, jer je svaki na svoj način poseban. Ako moram, izdvojio bih duplu krunu”.

Poštuje odluke trenera

U novu sezonu Hodžić je krenuo odlično, zabivši već na prvom meču protiv Hapoel Beer Sheve u okviru drugog pretkola Lige šampiona. Međutim, poslije toga je preselio na klupu i u ovom takmičenju više nije igrao.

Slično je bilo i u HNL-u, gdje je zaigrao na dva od pet mečeva, ali i tu je uspio postići gol.

“Bilo je dosta takvih odluka trenera. Sad zašto i kako, ne mogu dati nikakav odgovor i ne želim da komentarišem odluke trenera. Poštujem svaku odluku”.

Pitali smo ga i koliko su se stvari u Dinamu promijenile otkako je Zdravko Mamić izbjegao u BiH, ali Hodžić o tome nije želio pretjerano govoriti.

“Mislim da nije na meni da komentarišem takve stvari, ja sam fudbaler i ne bavim se situacijama koje se desavaju van terena”.

I na kraju ono najvažnije. Interesovalo nas je misli li da se promjenom sredine i igrama u MOL Vidiju može nametnuti selektoru našeg državnog tima Robertu Prosinečkom.

“Mnogo puta sam isticao koliko mi je važno biti dio nacionalnog tima. Čast mi je sjediti i na tribini, a tek igrati za svoju državu. Nadam se da ću uspjeti skrenuti pažnju na sebe, želim da moja igra govori umjesto mene i svakako ću dati sve od sebe”, dodao je Hodžić na kraju razgovora za BIH.ba.

(BIH.ba)