Sedam dana uoči početka Lige Nacija fudbalska reprezentacija BiH još uvijek nije predstavila dresove u kojima će igrati u naredne dvije godine.

Gotovo svi europski fudbalski savezi nove dresove predstavili su još krajem 2017. godine, ali ne i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

U novembru 2017. godine se na internetu pojavila fotografija Adidas dresa koji će navodno Zmajevi nositi u naredne dvije godine. Dres se može i kupiti od Adidasovih distributera, ali ga bh. navijači rado ne kupuju jer Fudbalski savez BiH još uvijek nije zvanično potvrdio da li je taj dres i uistinu dres u kojem će Zmajevi igrati. Navijače odbija i što dres nije u tradicionalnim bojama reprezentacije BiH.

Savezi u regionu i svijetu organizuju zvaničnu promociju novih dresova kako bi povećali marketinšku atraktivnost svojih saveza

Problemom dresa reprezentacije BiH bavi se marketing služba Saveza koja je mjesecima bila bez rukovodioca zbog nakaradne kadrovske politike koja se u krovnoj kući bh. fudbala odavno vodi po familijarnim i stranačkim diktatima i vezama.

Uzme li se u obzir da je FS BiH vjerovatno jedini savez na svijetu koji nema svoj fan shop, onda više nikoga ne smije iznenaditi da Zmajevi ostanu i bez milionski vrijednih ugovora sa Adidasom i ponovo obuku neke dresove druge ili treće klase.

Razlozi za pesimizam su opravdani, jer dobro upoznati kažu kako je i do samog ugovora sa Adidasom 2014. godine došlo isključivo angažmanom Edina Džeke.

Do tada sa nestrpljenjem čekamo u kakvim će dresovima na otvorenju Lige Nacija Zmajevi istrčati na teren stadiona Windsor Park u Belfastu 8. septembra protiv Sjeverne Irske.

Navodni novi dres reprezetnacije BiH nikada nije zvanično potvrđen

(BIH.ba)