Povremeni bh. reprezentativac, Armin Hodžić (23), danas je zvanično predstavljen kao novi igrač mađarskog prvaka Videotona, u koji je stigao iz Dinamo Zagreba.

Potpisao je višegodišnji ugovor i zadužio dres s brojem 15.

Iznos transfera je 2.4 miliona eura.

“Uzbuđen sam i sretan što sam ovdje. Spreman sam istrčati na teren i postizati golove u dresu Videotona. Došao sam u veliki klub i nadam se da ćemo zaigrati u Ligi šampiona. Šta navijači mogu očekivati od mene? Golove! Šalu na stranu, ja nisam samo napadač, mogu također igrati na krilu. Ne mislim da ima mnogo razlike između hrvatske i mađarske lige. Ciljevi Videotona su veoma visoki i također imam priliku igrati u Evropi. Prije potpisa sam pričao s Anelom Hadžićem, kojeg znam iz reprezentacije BiH.  Također sam razgovarao i s Asmirom Suljićem i on mi je također rekao mnogo dobrih stvari o klubu”, istakao je Hodžić.

“Radili smo mnogo na ovom transferu i željeli smo pojačati ekipu s napadačem. Trebao nam je igrač kalibra Armina Hodžića. Ponosni smo što smo doveli mladog, ali iskusnog igrača, koji je igrao u grupnoj fazi Lige šampiona i Europa lige. Siguran sam da će pojačati konkurenciju i pomoći Videotonu svojim golovima, rekao je između ostalog Zoltan Kovacs, sportski direktor Videotona.

Hodžić neće biti u konkurenciji za revanš susret doigravanja za Ligu šampiona protiv AEK-a, jer je već nastupio za Dinamo Zagreb u ovom takmičenju.

(BIH.ba)