Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safet Sušić, danas je objavio spisak igrača na koje računa za predstojeće Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu. Ugledni svjetski mediji smatraju kako fudbalska reprezentacija BiH u Brazil ide sa, kako kažu, “velikim imenima”, javlja Anadolilja.

 – Sušić u Brazil vodi ekipu sastavljenu od 24 igrača među kojima se nalaze velika imena poput napadača Manchester Cityja Edina Džeke. Bosanci će svoju prvu utakmicu u Brazilu igrati protiv Argentine, a u istoj grupi se još nalaze i Nigerija i Iran, piše popularni sportski portal "Goal.com".

Napominje se da u selekciji BiH osim Džeke veliku popularnost imaju golman Stoke Cityja Asmir Begović, Emir Spahić iz Bayer Leverkusena, Sead Kolašinac iz Schalkea, Zvjezdan Misimović koji igra za kineski Guizhou Renhe, Haris Medunjanin iz Gaziantepspora, Miralem Pjanić iz Rome, Sejad Salihović iz Hoffenheima, Senad Lulić koji igra za Lazio, Izet Hajrović iz Galatasaraya i Vedad Ibišević iz Stuttgarta.

Ugledni portal "Football Italia" napominje da se u fudbalskoj reprezentaciji BiH nalaze velike fudbalske zvijezde među kojima su i Lulić i Pjanić.

 – Miralem Pjanić i Senad Lulić igraju za BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. BiH ima odlične igrače i ovo će biti njihovo prvo veliko svjetsko takmičenje u fudbalu, navodi italijanski portal.

Britanski list "Daily Mail” piše da će Edin Džeko predvoditi selekciju BiH u Brazilu.

– Selektor BiH je danas saopćio imena 24 igrača koji će predstavljati BiH na SP u Brazilu. Džeko će biti glavni napadač reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu, a na golu će stajati golman Stoke Cityja Asmir Begović, napominje britanski list.

(Reprezentacija.ba/ Anadolija)