Napadač mlade (U21) reprezentacije BiH, Ermedin Demirović (20), jučer je produžio ugovor sa svojim klubom Deportivo Alavesom, a već danas je poslat na posudbu u Sochaux, koji se takmiči u francuskoj drugoj ligi.

Razgovarao: Admir Vatreš, BIH.ba

Potpisivanje novog ugovora bio je samo uslov da može otići, što je Demirović otkrio u razgovoru za portal BIH.ba.

“Više je bila priča da ostanem u Alavesu, ali su mi prije tri dana rekli da treba da idem u Sochaux. Ja prvo nisam htio. Pričao sam sa svojim menadžerom Nerminom Čengićem, koji mi je rekao da je to bolja opcija nego da čekam priliku u Alavesu. Jučer sam potpisao novi ugovor, jer me bez tog ugovora ne bi pustili da idem na posudbu. Sportski direktor kluba je rekao da ne treba da idem, da je bolje da ostanem, ali i da ne zna da li ću igrati tri, četiri, pet ili petnaest utakmica. Poslije razgovora s menadžerom i porodicom odlučio sam da je bolje da idem godinu dana u neku drugu ligu i odigram tu dosta utakmica, dam nekih 15-ak golova i da se vratim tamo u Alaves”, objašnjava Demirović kako je došlo do odlaska u Sochaux.

U Alavesu ipak ozbiljno računaju na njega  u budućnosti.

“Sportski direktor Alavesa Sergio Fernandez me nije htio pustiti u Sochaux. Pustili su me zato što sam ja mislio da je tako bolje. Zato sam i produžio ugovor. Rekao mi je da ću se vratiti tamo kao novi špic, da sam budućnost, da ću biti jedan od najboljih špiceva u Španiji i možda najbolji što su ikada imali u Alavesu. To je njihov plan. Sad samo kružimo sa Sochauxom i mislim da je bolje tako”.

Demirović kaže kako je imao još dosta ponuda, ali da ga iz Alavesa nisu htjeli pustiti nigdje osim u Sochaux, koji je njihov klub.

“Bilo je dosta ponuda, samo što me nisu htjeli pustiti nigdje. Zvali su Malaga, Mallorca, Hamburg. Sochaux je bila jedina opcija, a to samo zato što je to njihov klub i tu imaju sve pod kontrolom, a u drugim klubovima se boje da ne nešto ne krene loše, da se desi da ne igram, što bi bila katastrofa”.

Cilj mu je da sa Sochauxom uđe u prvu ligu.

“Poznajem klub, imam i porodicu ovdje, gdje sam dosta puta bio, kad sam bio mlad. Danas sam vidio da imaju dosta dobru ekipu. Cilj nam je da opet uđemo u prvu ligu i moj je cilj da svojim golovima doprinesem tome”, poručuje Demirović.

Podsjetimo, Demirović je u Alaves stigao prošle godine iz RB Leipziga. Zbog administrativnih problema prvi dio sezone nastupao je za drugi tim, da bi u nastavku u prvoj momčadi zabilježio šest nastupa uz četiri postignuta pogotka.

(BIH.ba)