FOTO/ Navijači koji su upali na teren tokom finala bili su organizovani

Bili odjeveni u policijske odore

Navijači koji su upali na teren tokom finala bili su organizovani
Foto: Getty Images

Četiri osobe su nakratko ušle na teren u 53. minuti finalne utakmice između Francuske i Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u nedjelju u Moskvi, ali su ih ubrzo odveli redari.

Za vrijeme drugog poluvremena su tri osobe u bijelim majicama i crnim hlačama upale na travnjak iz dijela iza francuskog gola, a četvrtu su u tome spriječili redari. Tri osobe su pretrčale 50 metara nakon čega su ih zaustavili redari i odveli s terena. Prekid je trajao 25 sekundi. Igra je nastavljena pri rezultatu 2-1.

Nekoliko minuta kasnije je ruska skupina Pussy Riot na svojim društvenim mrežama Twitter i Facebook objavila da su njihovi članovi sudjelovali u tom incidentu, prenosi Hina.

Pussy Riot navodi da su te osobe predstavljale “nebeske policajce koji nježno prate navijače na Mundialu i poštivanje pravila za razliku od ruskih zemaljskih policajaca koji rastjeruju prosvjednike i svima čine nažao”.

Punk rock skupina objašnjava da je željela privući pozornost na problem političkih zatvorenika u Rusiji i zahtijeva oslobođenje ukrajinskog filmaša Olega Sentsova (42), osuđenog na 20 godina zatvora zbog terorizma i trgovine oružjem.

Članovi skupine nisu za sada bili dostupni za komentar.

Moskovska policija, na koju se poziva ruska službena agencija Tass, objavila je da je privela tri djevojke i jednog mladića koji su upali na teren stadiona Lužnjiki.

Reutersovi fotoreporteri dodaju da su članovi skupine Pussy Riot bili odjeveni u policijske odore.

(BIH.ba)

Oznake:

Komentari

1 Komentar
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Hmm
16.07.2018. 15:50

Pussy riot ????