U izjavi za Russia Today, trener Manchester Uniteda, Jose Mourinho, kritikovao je VAR tehnologiju i pohvalio igru Hrvatske u jučerašnjem finalu SP-a.

Francuska je drugi gol postigla iz penala, koji je glavni sudac meča Nestor Pitana dosudio nakon što je pogledao snimak Perišićevog igranja rukom.

“Na poluvremenu je bolji tim gubio, a gubio je zbog konceptualne greške VAR-a, prema mom mišljenju. Ne kažem da to nije bio penal, jer mogu se dati različita mišljenja povodom toga. Govorim o konceptu VAR-a koji radi na važnim greškama sudije, a ovdje se ne radi o takvom slučaju. Razočaran sam time”, kazao je Mourinho i još jednom podcrtao uticaj VAR-a na krajnji ishod utakmice.

“Hrvatska se borila do kraja s velikim ponosom, bila je fantastična i zaslužuje sve pohvale za sve što je uradila. Hrvatska i Francuska su igrale od početka zaista dobro finale, a ja bih volio vidjeti drugo poluvrijeme da počinje uz rezultat 1:1, a ne 2:1, posebno kada je jedan od ta dva gola zapravo finale VAR-a”, dodao je Mourinho.

(BIH.ba)