Španski mediji uoči finala Svjetskog prvenstva u Rusiji objavili su podatak da je kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić, ujedno i prvotimac Real Madrida, slavio u deset posljednjih finala koja su se igrala u jednoj utakmici i u kojima je nastupio od početka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Od dolaska u Španiju hrvatski veznjak osvojio je 11 titula koje su se odlučivale u jednoj finalnoj utakmici. To su četiri pehara u Ligi šampiona, tri u Superkupu Evrope, tri na FIFA svjetskom klupskom prvenstvu i jedan u Kupu kralja. Jedina od tih finalnih utakmica u kojoj nije igrao u početnih 11 je finale FIFA svjetskog klupskog prvenstva 2014. godine, a posljednje finale koje je izgubio bilo je u Kupu kralja 2013. od Atletico Madrida.

Modrić je od istog rivala izgubio i finale Superkupa Španije, koje se igra u dvije utakmice, iz 2014. godine. Uprkos činjenici da je u dresu Real Madrida odigrao 14 finala, Modrić se do sada niti jednom nije upisao u strijelce.

U nedjelju u finalu Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske sjajni vezni fudbaler, jedan od najboljih u svijetu, ima priliku da osvoji prvi trofej sa nacionalnim timom.

(BIH.ba)