Selektor Hrvatske Zlatko Dalić (51) danas ima priliku napraviti najveće čudo u historiji exyu. fudbala i sa svojom reprezentacijom osvojiti Svjetsko prvenstvo.

Samo učešće u finalu već je samo po sebi najveći uspjeh koji je napravila jedna reprezentacija država bivše Jugoslavije.

Osim što smo sretni zbog uspjeha košmija koji i nama u BiH podiže motivaciju i ljestvice uspjeha, činjenica da je Zlatko Dalić rođen u Bosni i Hercegovini daje dodatni razlog da danas zdušno navijamo za Hrvatsku.

Dalić je rođen u Livnu pa bi osvajanjem Svjetskog prvenstva donio i veliku promociju bh. fudbalu u svijetu, te jako pomogao bh. trenerima i fudbalerima u jačanju njihovog renomea u stranim klubovima i reprezentacijama.

Zanimljiva je informacija da je Miroslav Ćiro Blažević, do Zlatka Dalića najuspješniji trener regiona na Svjetskim prvenstvima, upravo Dalića želio dovesti na klupu reprezentacije BiH kao svog pomoćnika 2008. godine, ali mu Fudbalski savez BiH nije izašao u susret.

Dalićev uspjeh dodatni je motiv i svim bh. trenerima i fudbalerima da se i iz naše nerazvijene sredine pune prepreka može napraviti uspjeh najvišeg svjetskog nivoa.

Sretno Zlatko, treneru zlatnog imena!

(BIH.ba)