Uoči sutrašnjeg finala SP-a sa Francuskom, na konferenciji za medije hrvatske reprezentacije javnosti se uz selektora Zlatka Dalića obratio i kapiten Luka Modrić.

On je, između ostalog, govorio i o svojim počecima, istakavši kako je uvijek vjerovao da može doći tu gdje jeste.

“Nikada nisam sumnjao u sebe, iako drugi jesu. Uvijek sam vjerovao da mogu doći ovdje gdje sam danas, a sve ostalo mi je bilo samo dodatna motivacija. Pokazao sam da ne treba biti ogroman za igrati nogomet”, rekao je Modrić, koji nije želio pričati o nagradi za najboljeg igrača turnira.

“Fokusiran sam samo na uspjeh reprezentacije. Naravno, drago mi je kad me spominju u kontekstu osvajača Zlatne lopte, ali najbitniji mi je uspjeh reprezentacije. Samo da mi sutra osvojimo Svjetsko prvenstvo…”.

Modrić je označio Dalića kao najzaslužnijeg za povijesni uspjeh hrvatske reprezentacije.

“U finalu smo Svjetskog prvenstva. Toliki je utjecaj selektora na sve ovo što se događa u reprezentaciji. Dalić je došao u jednom teškom trenutku, kad nam je bio upitan plasman na prvenstvo i vratio nam je vjeru. Pokazao nam da smo i dalje dobri i veliki igrači, donio nam je mir, podigao samopouzdanje i mi smo presretni što je tu. Iskreno pristupa svakom igraču i pokazao je svoje vrijednosti, ne samo kao trener već i kao osoba”, rekao je Modrić.

(BIH.ba)