Hrvatski selektor Zlatko Dalić održao je press konferenciju uoči sutrašnjeg finala Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske.

“Sutra je finale Svjetskog prvenstva i igrači znaju šta to znači. Raduje me što će svaki od njih reći ako nije spreman da igra jer smo stvorili takav odnos da niko neće igrati ako nije spreman 100%. Nismo insistirali da treniramo jer nemamo više šta ni trenirati, sve znamo i samo nam je potreban odmor. Moram priznati i reći da imamo nekih problema, ali ćemo ih riješiti. AKo ih ne riješimo neću biti zabrinut jer imamo igrača koji su spremni da uskoče”, rekao je Dalić.

Novinari su komentarisali kako Dalić ima odličan odnos sa igračima i da to javnost jako cijeni.

“Među nama vlada veliko poštovanje. S njima želim biti prijatelj jer to je jedini način za uspjeh. Ja donosim odluke, ali naš je odnos odličan i nema mjesta za loše tonove. Došli smo ovdje naraviti rezultat i imamo iskren odnos pun poštovanja. Ne donesem nijednu odluku, a da prvo nisam s njima pričao”, dodao je Dalić, te na pitanje novinara kako gleda na to da u pet mečeva Hrvatska nikad nije pobijedila Francusku.

“Ma ne zanima nas statistika i priče protiv koga igramo. Sutra je finale i došli smo ovdje da uživamo u finalu i damo maksimum. Ovo je vrijeme koje smo zaslužili i hoćemo maksimalno uživati u tome. Idemo u borbu i baciti se na glavu”.

(BIH.ba)