Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji ulazi u završnicu, a do kraja će biti odigrane dvije utakmice za plasman, javlja Fena.

Susret za treće mjesto između Belgije i Engleske na rasporedu je danas od 16 sati u Sankt Peterburgu. Ovo će biti njihov drugi duel na SP-u, nakon što je u grupnoj fazi Belgija slavila s minimalnih 1:0.

Belgijanci su se nadali plasmanu u finale i prvom naslovu prvaka svijeta, s obzirom na igrački kadar te pobjedu nad prvim favoritom Brazilom u četvrtfinalu. No, u polufinalu su ih zaustavili Francuzi.

S druge strane, Englezi su u Rusiju došli bez velike pompe i bez velikih zvijezda te se od njih nije ni očekivao spektakularan rezultat. No, igrači Garetha Southgata, predvođeni napadačem Tottenhama Harryjem Kaneom iznenadili su sve i došli do polufinala, gdje ih je zaustavila Hrvatska.

U današnjem meču Belgijanci su favoriti, ali ne treba otpisivati ni Engleze koji su pokazali svoje kvalitete, posebno prilikom prekida.

”Belgija je igrala briljantno i sigurno da žele završiti tako, ali mi isto to želimo. Imaju nekoliko odličnih igrača i bit će to dobar test za nas. Još nismo pobijedili jednu od tih vrhunskih ekipa i morat ćemo iskoristiti svaku priliku”, kazao je Southgate.

Belgijanci će u slučaju pobjede ostvariti najbolji rezultat na svjetskim prvenstvima, a dosad imaju jedno četvrto mjesto. Englezi imaju jednu titulu iz 1966., a 1990. su poraženi od Italije u meču za treće mjesto.

Belgija i Engleska su se dosad sastale 22 puta, Englezi su bili mnogo uspješniji sa 15 pobjede, pet remija i samo dva poraza od kojih je jedan upravo u Rusiji.

Susret za treće mjesto sudit će Iranac Alireza Faghani.

(BIH.ba)