Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda izjavio je da je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić u polufinalu Svjetskog prvenstva protiv Engleske pokazao zašto ga je htio dovesti na Old Trafford, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tokom posljednjih godinu dana nekoliko unosnih ponuda od Manchester Uniteda za Perišića italijanski Inter je glatko odbio, a na Mundijalu u Rusiji je postalo jasno i zbog čega. “Nerazzurri“ su napravili sjajan posao, jer je sada Perišićeva cijena znatno porasla nakon njegovih nekoliko fenomenalnih partija u dresu Hrvatske, koja je stigla do finala.

U trijumfu nad Englezima krilni napadač je postigao gol za 1:1 i asistirao Mariju Mandžukiću za drugi pogodak koji je Hrvate odveo do trijumfa 2:1 i plasmana u finale.

“Perišić je krilni igrač koji je drugačiji od ostalih. Obično kada gledate krila oni su brzi i kreativni. Ali, on je i izuzetno fizički jak i odličan u skoku“, kazao je Mourinho.

Iako rođen u Splitu sjajni 29-godišnji fudbaler profesionalnu karijeru počeo je u Sochauxu B iz kojeg odlazi na posudbu u Roeselare, a zatim potpisuje za Club Brugge.

Nakon dvije odlične sezone u jednom od najboljih belgijskih klubova 2011. godine prelazi u Borussiju Dortmund, zatim u Wolfsburg, a u Interu je od 2015. Do sada je za klub iz Milana odigrao 118 zvaničnih utakmica i postigao 31 gol. U dresu reprezentacije Hrvatske nastupio je 72 puta uz 20 pogodaka.

(BIH.ba)