Zlatko Dalić, selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, kazao je da je Luka Modrić zaslužio da bude proglašen za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva čak i u slučaju da Francuska pobijedi u nedjeljnom finalu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iako je po njemu Modrić odigrao sjajan turnir i ne samo da je najbolji hrvatski, nego najbolji igrač na turniru, Dalić se ne plaši da bi Francuzi mogli pronaći način da zaustave sjajnog veznjaka.

“Ne plašimo se da će nam Francuska isključiti Modrića iz igre, jer imamo druge igrače. Bilo bi nam drago da Modrić osvoji ‘Zlatnu loptu’ na Mundijalu, jer je bio najbolji igrač na turniru. Sa svojim klubom je osvojio sve, ali ne i sa reprezentacijom. Trijumfom ovdje stavio bi pečat na svoju karijeru“, kazao je Dalić.

Hrvatski selektor smatra da će se njegovi igrači uspjeti oporaviti i spremiti za finalnu duel, uprkos činjenici da su odigrali 90 minuta više od rivala, jer su u čak tri susreta morali igrati produžetke.

“Mojim igračima je veoma teško, ali što su stvari teže, to mi bolje igramo i nemamo nikakvog straha. Siguran sam da će se svi oporaviti i biti spremni, čeka nas finale Svjetskog prvenstva i tu nema nikakvog izgovora. Bićemo dobro pripremljeni, jer je pred nama života prilika“, rekao je Dalić i dodao:

“Ući ćemo u istorijske knjige zbog toga, što smo zajedno sa Urugvajom, najmanja zemlja koja je ušla u finale. Izuzetno smo ponosni na naše igrače, jer ovo je jedno od najvećih dostignuća u istoriji hrvatskog sporta. Uživali smo u mnogim sportskim uspjesima, ali ovo je fudbal koji ima izuzetan globalni uticaj.“

Finale Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske igraće se 15. jula na moskovskom stadionu Luzhniki sa početkom u 17 sati.

(BIH.ba)