Portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo igra sjajno na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Nakon što je postigao hat-trick na otvaranju turnira u remiju 3:3 protiv Španije, jučer je svojim pogotkom donio trijumf Portugalu protiv Maroka rezultatom 1:0.

Nakon utakmice otkrio je da je njegova nova brada dio šale sa saigračem Ricardom Quaresmom, te da smatra kako mu donosi sreću, pa će je tako ostaviti do kraja Mundijala, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ronaldo je pogotkom u četvrtoj minuti susreta s Marokancima ušao u istoriju evropskog fudbala. Naime, s 85 golova u dresu Portugala postao je najbolji strijelac Evrope na reprezentativnoj sceni. Na svjetskoj listi ispred njega je samo Iranac Ali Daei, koji je za državni tim postigao čak 109 golova.

“Nije me briga za rekorde, najvažnije je bilo da pobijedimo i da ostanemo u dobroj situaciju za prolazak grupe. Maroko je odigrao veoma dobro, ali osvojili smo tri boda. Sada imamo četiri boda i blizu smo prolaska. Naravno, jako sam sretan što sam postigao pobjedonosni gol”, kazao je Ronaldo za zvaničnu internet stranicu Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Potom se najbolji fudbaler svijeta posljednje dvije godine pojasnio je zbog čega ima novi detalj na licu.

“To je bila šala koju sam imao s Quaresmom. Bili smo u sauni kada sam se brijao i ostalo mi je malo brade. Rekao sam da ako postigne gol protiv Španije da ću je ostaviti do kraja turnira. Ispostavilo se da funkcioniše i donosi mi sreću, pošto sam i protiv Maroka dao gol, tako da ću je ostaviti”, istakao je Ronaldo.

(BIH.ba)